Optima Global Estate verkocht aan OP

Optima logoDe Brusselse vastgoedmakelaar OP neemt de belangrijkste operationele activiteiten over van Optima Global Estate (OGE), een dochter van de noodlijdende Optima Group. OP wil op die manier in Vlaanderen doorbreken. Het gaat om de activiteiten als syndicus van gebouwen, het financiële en operationele beheer van appartementen in opdracht van eigenaars, en om de facilitaire afdeling Estia Facility Services, zo schrijft de krant de Tijd.



De onderhandelingen liepen al voor Optima Bank in de problemen kwam, maar kwamen door de jongste gebeurtenissen wel in een stroomversnelling. Guillaume Pinten, de topman en aandeelhouder van OP, zegt nu dat hij van de curatoren alle nodige garanties heeft gekregen om de overname te kunnen afronden. OP is van plan een groot deel van de werknemers van OGE in dienst te houden. De makelaar stelt ook de duizenden klanten van OGE gerust. Het beheer van hun vastgoed komt niet in gevaar, klinkt het.

Optima Bank, de bankdochter van Optima Group, legde zoals bekend de boeken neer nadat haar bankvergunning was ingetrokken door de toezichthouder FSMA. Maar de vastgoedpoot Optima Global Estate bleef tot nu toe draaien. Gisteren ging het licht in de kantoren van OGE in Sint-Agatha-Berchem echter uit. Letterlijk dan wel, de elektriciteit werd afgesloten, waarna de werknemers het pand verlieten.