Overnames duwen Imperbel in het rood

DerbigumDe specialist in dakbedekkingen Imperbel kijkt aan tegen een verlies over 2015 van 4,2 miljoen euro. In 2014 bedroeg het verlies 2 miljoen euro. Alhoewel Imperbel, gekend van zijn dakproduct Derbigum, ook aankijkt tegen een bedrijfsverlies van 0,9 miljoen euro, is het verlies vooral het gevolg van de afschrijving van goodwill na een serie van snelle overnames die de voorbije jaren werd doorgevoerd.De omzet van Imperbel steeg licht van 109 tot 111 miljoen euro. De groep kan nog bogen op een positieve cash flow van 3,8 miljoen euro. Maar afschrijvingen op goodwill en financiële kosten drukken het resultaat met 4,5 miljoen euro.

In 2014 nam Imperbel het Zweedse Buildsmart AB over. In 2012 was het Duitse Vaepan aan de beurt en in 2009 nam Derbigum in Noorwegen ook al Eurotak over. Vorig jaar werd het Franse installatiebedrijf Cerbat-EuroEtanche overgenomen. Enkele maanden later volgde dan de overname van de verkoopmaatschappij Build Sverige in Zweden.

En nog stopt Imperbel niet. Dit jaar werd de Zuid-Afrikaanse distributeur Tanaprox Ltd overgenomen en omgevormd tot Derbit Ltd.