PAARDENSPORT – Alex Geurts pompt 8 miljoen euro in familiale jumpingstal Censtables

Jessica Geurts (Foto: Censtables)

De ondernemer Alex Geurts heeft het kapitaal van de paardenfokkerij Censtables in Zandhoven, nabij Antwerpen, opgetrokken met 8,1 miljoen euro. Onmiddellijk daarna werd het overgedragen verlies van de stoeterij van 1,5 miljoen euro afgeboekt. Censtables is de internationale jumpingstal van de de dochters van Alex Geurts, de zussen Sophie en Jessica Geurts. Vader Geurts, nu 65 jaar, was tot 2018 actief als autodealer met het bedrijf Centrauto, op dat moment de grootste dealer in België van BMW en Mini. In datzelfde jaar werd Centrauto overgenomen door Peter Guelinckx. Alex Geurts is nu onder meer nog actief met CenEnergy, een bedrijf dat logistiek verzorgt voor oplaadpunten van elektrische wagens.

Censtables omschrijft zichzelf als een multifunctioneel paardencomplex waar internationale handel, het fokken van topbloedlijnen en de opleiding van jonge paarden centraal staan. Jessica Geurts maakte naam als internationale amazone in de jumping. Het bedrijf beschikt over faciliteiten om wedstrijdpaarden op een hoog niveau te trainen en fokmerries zo goed mogelijk te begeleiden bij de bevalling.



Vader Alex Geurts bouwde zijn bedrijf Centrauto uit samen met Philippe Van der Brempt. Beiden zijn op vandaag ook bestuurder van Censtables. In 2018 had Centrauto vestigingen in Wijnegem en Malle in de Kempen. Een jaar daarvoor nam Geurts de BMW concessies van de groep Beckers over in Genk en Dilsen-Stokkem. Hij verkocht zijn bedrijf aan Peter Guelinckx, CEO van de Limburgse groep A&M Invest. Met garages van de VW-groep, BMW en Jaguar Land Rover is Guelinckx momenteel een van de grootste autodealers van het land.