Papierfamilie Peeters ziet vermogen fors dalen

AuroraDe familie Peeters heeft een aanzienlijke waardevermindering doorgevoerd op haar industrieel patrimonium ten belope van 14 miljoen euro. De familie controleert het bedrijf Aurora Productions in Beerse, een belangrijke producent van papier- en kantoorproducten. De afboeking heeft zowel betrekking op de industriële productie als op een deel historisch vastgoed. “Het gaat om een boekhoudkundige correctie die los staat van het operationele gebeuren.” zegt Guy Peeters in een reactie. Het vermogen van de familie valt terug van 47 op 33 miljoen euro.



Aurora Productions boekte over een 2015 een omzet van 20,6 miljoen euro. Het bedrijfsverlies liep op tot 0,7 miljoen euro ten opzichte van een bedrijfsverlies van 0,2 miljoen in 2014. De cash flow bleef positief voor 0,5 miljoen euro. Het overgedragen verlies van het bedrijf bedraagt 6 miljoen euro. Naast Aurora Productions is er nog de vastgoedvennootschap Imob Invest. “Een deel van het vastgoed was gewaardeerd tegen historische prijzen die nu zijn bijgestuurd.” aldus Guy Peeters.

Gedelegeerd bestuurder Guy Peeters noemt het behoud van de tewerkstelling in België zijn grootste uitdaging. Momenteel werken 105 mensen bij het bedrijf. Aurora heeft een machinepark dat draait op hoge volumes. “De markt is groot genoeg, zegt Peeters, punt is van die markt tot bij ons te krijgen.” Aurora maakt werk van meer efficiëntie en grotere naambekendheid. Voor 2016 worden ook betere resultaten verwacht.