UPDATE – Perrigo: Marc Coucke wordt aan de kassa gevraagd ! (kort maar krachtig)

Als we de Tijd mogen geloven, wat we meestal doen, stuurde Perrigo een kort persbericht de wereld in omtrent het oordeel dat de arbitragecommissie Cepani velde over de verkoop van Omega Pharma door Marc Coucke en het investeringsfonds Waterland. Zoals steeds maken de Amerikanen er niet veel woorden aan vuil en gaan ze snel naar de essentie. Volgens Perrigo oordeelt de arbitragerechtbank dat de Amerikaanse farmareus door Marc Coucke en Waterland “opzettelijk misleid werd, door middel van frauduleuze handelingen en nalatigheid.” Perrigo wil dat het geld van Coucke & co. binnen de 30 dagen op zijn bankrekening staat. Zo niet dreigt de deurewaarder.



Perrigo bevestigt in een summier persbericht de beslissing van de arbitragerechtbank Cepani om de Amerikaanse groep een schadevergoeding van 266 miljoen euro toe te kennen in het kader van de verkoop van Omega Pharma. Volgens de Amerikaanse groep stelde Cepani vast dat de verkopers ‘opzettelijk belangrijke informatie verborgen hielden als onderdeel van het verkoopproces en Perrigo opzettelijk misleidden door middel van verschillende frauduleuze handelingen en nalatigheid’. Perrigo eist het het geld van Coucke en Waterland – rente en kosten inbegrepen zo’n 350 miljoen euro – binnen de 30 dagen en behoudt zich het recht om te procederen om dat geld te recupereren indien dat niet gebeurt, zo weet de Tijd van een persbericht dat voorlopig nog niet is gepubliceerd op de website van Perrigo. Het bedrijf noteert op de Amerikaanse beurs die binnen enkele uren opent.

UPDATE

Het investeringsfonds Waterland zegt in een eigen mededeling ‘verrast en teleurgesteld’ te zijn door de beslissing van het arbitragetribunaal. ‘Dit complexe commerciële geschil kent geen duidelijke winnaar of verliezer’, aldus de durfinvesteerder.