Philip Cracco: back to my roots

(Foto: Vier)

Tussen 1995 en 2013 bouwde Philip Cracco samen met Conny Vandendriessche de interimgroep Accent Jobs uit. In 2013 verkocht hij zijn laatste aandelen en verliet hij het bedrijf. Gisteren liep zijn niet-concurrentiebeding af. Vandaag maakt hij bekend dat hij in september zijn eerste 15 nieuwe interimkantoren wil geopend hebben. De naam: Jobfixers.be. Net zoals met Accent wil hij regionaal starten, eerst in zijn thuisbasis Oost- en West-Vlaanderen.



Philip Cracco werd in Vlaanderen wereldberoemd met zijn optreden in de vier-serie “The Sky is the limit”. In gesprek met de krant De Standaard zegt hij dat die bekendheid hem nu helpt om snel nieuwe mensen te vinden voor zijn nieuw interimnetwerk. Waarom denkt Cracco dat de markt zit te wachten op een nieuwe uitzendgroep? “De gevestigde bedrijven zijn in slaap gevallen. Ze zijn vervallen tot mailbedrijven en ze zijn vergeten wat service is. Een kmo wil service. Een mail sturen van mogelijke kandidaten zonder dat je aan pre-screening hebt gedaan, is géén service.” zo zegt hij in de krant.

Cracco bevestigt ook dat hij nog niet veel plezier heeft beleefd aan de aankoop van het luxe horlogemerk Rodania. “Als je een goed draaiend bedrijf hebt, moet je dat vooral niet verkopen. Investeer liever je geld in een team dat de zaak nog verder kan uitbouwen”, zegt Cracco. “Ik ben geen seriële ondernemer. Geef mij maar de interimsector, daar voel ik me goed.”