Philippe Hamers (ex-Balta) wordt CEO van Britse Victoria

De 53-jarige West-Vlaming Philippe Hamers wordt CEO van de Britse beursgenoteerde tapijtproducent Victoria. Hamers stapte in het voorjaar van 2016 op bij Balta nadat hij bij de West-Vlaamse industriële reus naast de job van CEO greep. Ongeveer op datzelfde moment werd bekend dat Victoria aasde op de overname van de ook al West-Vlaamse tapijtproducent Lano. Die plannen gingen echter niet door. Toeval of niet, Hamers startte zijn carrière bij Lano waar hij 13 jaar werkte.



Victoria is actief in tapijten en vloerbekleding voor het hogere segment op de residentiële markt en in onderaanneming. Het bedrijf staat voor een beurskapitalisatie van om en bij 300 miljoen euro. Victoria is voor één derde in handen van Geoff Wilding die in 2012 voorzitter werd benoemd van de groep. Wilding is afkomstig van Nieuw-Zeeland waar hij de meerderheid controleert van Pacific Print Group, de tweede grootste drukkerij van het land.

Philippe Hamers stapte op bij Balta wanneer bleek dat Tom Debusschere, de vroegere CEO van Deceuninck, Hendrik Deruyck opvolgde als CEO van Balta. Philippe Hamers was op dat moment algemeen directeur van de afdeling residenteel, commercieel en beurstapijt, de grootste afdeling van Balta. Hij werkte voorheen dertien jaar bij Lano en in totaal zes jaar bij Beaulieu. Hij heeft niet alleen veel sectorkennis, maar staat ook bekend als een gerespecteerd people manager.