Philippe Huyzentruyt vindt rust bij zijn duiven

Philippe Huyzentruyt, hier in een promovideo van Zulte-Waregem, de voetbalploeg waar zijn bedrijf sponsor van is.

De West-Vlaamse projectontwikkelaar Philippe Huyzentruyt heeft met zijn gelijknamig Waregems bedrijf de vennootschap Huyzentruyt Pigeon Loft (HPL) opgericht. De opdracht van het bedrijf is zeer specifiek: het kweken, aan- en verkopen (groot- en detailhandel), huren en verhuren van duiven en andere vogelsoorten; het commercialiseren van reisduiven en aanverwante producten; kortom, alle activiteiten die te maken hebben met de duivensport. Met HPL sluit Huyzentruyt aan bij een oude populaire Vlaamse sporthobby: hij vindt rust en kalmte tussen zijn duiven.

Philippe Huyzentruyt zegt dat hij geïnteresseerd raakte in de duivensport na contact met een duivenliefhebber. “Heel eerlijk, ik kende maar weinig van die sport en het was ook niet meteen mijn passie”, zegt Philippe Huyzentruyt aan de nieuws website Madeinwestvlaanderen. “Maar ik ben er me in gaan verdiepen en zag er wel iets in. Na mijn uitstap als CEO, jaren terug, heb ik ook wel wat meer vrije tijd beschikbaar. Dit nieuwe initiatief geeft me een positieve vibe: het is nieuwe business – altijd boeiend – maar het geeft me ook een goed gevoel en rust.”



Drie jaar terug zette Huyzentruyt een stap terug en werd voorzitter van zijn bedrijf. Als CEO werd hij opgevolgd door de nu 35-jarige Waregemnaar Thomas Van Poucke. De jonge CEO maakte meteen een een belangrijke switch: Groep Huyzentruyt ging zich voortaan enkel en alleen integraal richten op projectontwikkeling en niet langer meer op de aannemerij. Dat bleek een goede keuze. In 2021 boekte de projectontwikkelaar ondanks de coronapandemie een recordomzet van 103 miljoen euro. Het bedrijf is ondertussen ook actief in Polen.