Philippe Leysen bestuurder van Mediahuis

Philippe Leysen
Philippe Leysen

Philippe Leysen, de 28-jarige oudste zoon van Thomas Leysen, is aangesteld als bestuurder van het Mediahuis, de nieuwe mediagroep die de krantenbelangen van het vroegere Corelio en Concentra verenigt. De groep controleert de kranten De Standaard, Het Nieuwsblad, Gazet van Antwerpen, Het Belang van Limburg en in Nederland NRC.



Philippe Leysen studeerde kunstwetenschappen aan de universiteiten van Essex (Verenigd Koninkrijk) en Florence (Italië) en behaalde een masterdiploma Europese studies aan de KU Leuven. In 2013 richtte hij samen met zijn Vietnamese jeugdvriendin Chieu Sterken het bedrijfje Ô Mai op, een reisbureau gespecialiseerd in reizen op maat naar Zuidoost-Azië. Dat is zijn hoofdactiviteit. Op zijn LinkedIn profiel vermeldt hij verder een bestuurdersmandaat in de investeringsmaatschappij Incofin en in de NV Booischot een (vastgoed)vennootschap met als hoofddoel het renoveren en weer commercieel aantrekkelijk maken van historische panden die in slechte staat verkeren.

Corelio, gecontroleerd door Thomas Leysen, heeft een meerderheidsbelang van 62 procent in Mediahuis. Philippe Leysen werd op 15 april 2015 benoemd tot bestuurder van Mediahuis. Hij volgt er Luc Missorten op, de vroegere CEO van Corelio en huidig voorzitter van de luierproducent Ontex. Zijn benoeming wordt vandaag ook aangehaald in de krant De Tijd, een titel uit de Persgroep van Christian Van Thillo.