Piqueur weet niets van gasten op zijn boot in Cannes

Optima logoIn de commissie van het Gentse stadsbestuur over de val van Optima zei Jeroen Piqueur vanavond dat hij zich geen details herinnert over het bezoek van politici op zijn super jacht. “Ik kan mij niet herinneren dat de burgemeester of schepenen op mijn boot geweest zouden zijn, aldus Piqueur. De hilarische toestanden over hoe de boot heet, daar hebben jullie al genoeg mee kunnen lachen. Dat zijn niet eens boten volgens mij, maar feestpaleizen die aan de haven hangen, zonder motor. Daar zit een keuken in met grote vergaderaccomodatie.”“Ik herinner mij dat mevrouw Temmerman (SP.a schepen Karen Temmerman, nvdr) daar gesproken heeft, dat mijnheer De Clercq (Open VLD schepen Mathias De Clerq, nvdr) daar gesproken heeft, dat de burgemeester daar gesproken heeft. Dat is dan het wilde verhaal van die decadente bootfeesten. Ik heb ze alvast niet gezien. Je kon daar praten, er waren seminaries. So far het verhaal van de boot of boten.”

Over zijn band met Termont, zegt Piqueur. “Wij hebben heel intens samengewerkt om dat project te realiseren. Als je zoiets wil realiseren moet je dat promoten. Daarvoor zijn wij naar divers beurzen geweest, tot in Zuid-Afrika, waar een grote beurs was voor de Wereldbeker voetbal. Wij zijn samen met AA Gent en de burgemeester naar Londen geweest. We hebben daar veel geleerd en ik zie dat er veel elementen gebruikt zijn in het stadion die wij in Londen eerst gezien hebben. Mijn zoon is naar Berlijn geweest, met schepen Peeters.”

“Ik ben zelf drie keer naar Mipim in Cannes geweest. Het kan 2006 en 2008 geweest zijn, maar ik hou mijn agenda’s niet zolang bij. Voor wie beweert dat dit plezierreisjes zijn, die moet ik ontgoochelen. Mocht ik onder mannen op stap gaan, ik zou een andere stad kiezen dan Cannes. Cannes is echt niet zo goed om op stap te gaan.”

“Maar voor Europa is Cannes nu eenmaal de grootste vastgoedbeurs, waar alle investeerders aanwezig zijn. Eenieder die op zoek is naar investeringen of plekken om te gebruiken gaat naar die beurs. Er is ook een beurs in Munchen. Daar zijn we ook geweest, allemaal als doel om investeerders aan te trekken en ons project voor te stellen aan een internationaal publiek. Ik ben blij dat ik in grote mate heb mogen meewerken aan het stadion. En de prestatie die de burgemeester daarvoor heeft geleverd, is fantastisch. Ik heb nergens spijt van en zou het morgen op dezelfde manier doen, als het zou leiden tot dezelfde realisatie.”