Pol Hauspie geeft verstek

pol-hauspie
Pol Hauspie (Foto: YouTube)

Pol Hauspie is niet komen opdagen in de Gentse rechtbank waar de burgerlijke afhandeling is gestart van het failliete bedrijf Lernout & Hauspie. Hij was ook niet vertegenwoordigd door een advocaat. De rechtbank nam nota van zijn verstek. Op het proces moeten de schadevergoedingen worden geregeld voor de gedupeerde beleggers en investeerders. Maar opnieuw is bewezen dat je van een kei geen vel kan stropen. Er valt niet veel tot niets meer te rapen in het dossier. De belangstelling was dan ook gering. Er werden 150 advocaten verwacht, maar slechts 5 daagden op.



Het hof van beroep in Gent veroordeelde op 20 september 2010 de oprichters van L&H, Jo Lernout en Pol Hauspie, tot elk vijf jaar cel, waarvan twee jaar met uitstel. De afhandeling van de burgerlijke vorderingen in de zaak moest wachten tot na de Cassatie procedure. Meer dan 15.000 burgerlijke partijen maken nog aanspraak op een schadevergoeding.

Nu is het dus zover maar al snel bleek dat de hele zaak boter aan de galg is. “Er wordt veel tijd en energie in gestoken. Het zal veel geld aan advocaten en aan de Belgische Staat kosten en toch niets opleveren.”, zo zegt Luc Gheysens, de advocaat van Jo Lernout, in De Krant van West-Vlaanderen. “Er is geen geld. Jo Lernout en Pol Hauspie bezitten niets.” Nog volgens meester Gheysens is het erger gesteld met Jo Lernout dan met Pol Hauspie. “Jo Lernout leeft werkelijk in armoede. Hij weet dat men geld van hem vordert, zelfs miljoenen. Hij slaapt er niet meer van. Jo heeft niks, twee keer niks.”