PRIMEUR -Willemen en Besix stappen in project Hogeschool PXL

De bouwgroepen Willemen en Besix gaan samen instaan voor de uitvoering van het privaat gedeelte van de expansieplannen van de Limburgse Hogeschool PXL op de Campus Elfde Linie in Hasselt. Willemen doet dit via haar dochter Kumpen, Besix via Vanhout Projects. In totaal komt er een nieuw torengebouw met zo’n 6.360 vierkante meter aan nieuwe leer- en werkplekken. Het gaat om en investering van om en bij 20 miljoen euro.



De Hogeschool PXL bedient momenteel meer dan 8.000 studenten met 1.100 personeelsleden. De school bezit campussen in Hasselt, Genk en Diepenbeek. De expansie nu is voorzien in Hasselt.

Er komt een nieuw torengebouw met onder meer een nieuw atelier voor de technische dienst van de hogeschool en met grote polyvalente leslokalen. De bruto vloeroppervlakte van deze infrastructuur bedraagt zo’n 6.360 vierkante meter, de kosten voor de bouw worden op 18,5 miljoen euro geschat. Er wordt tevens werk gemaakt van een nieuw parkeergebouw met een capaciteit van zo’n 340 plaatsen. Dit gebouw zou zo’n 3,5 miljoen euro kosten. In het masterplan is ook ruimte voorzien om een bruto vloeroppervlakte van 6.000 vierkante meter voor externen te ontwikkelen. De activiteit van die bedrijven moet wel aansluiten bij de opleidingen van de hogeschool. Het project is een zogenaamd DBM-project (Design – Build – Maintenance) waarbij de school eigenaar blijft van het gebouw maar het onderhoud en de exploitatie bij de privé-partner ligt.