Prince, vermogen: 250 miljoen dollar, geen erfgenamen

princeHet muzikaal genie Prince, aka met zijn ware naam Prince Rogers Nelson, verrast vriend en vijand met zijn overlijden op 57-jarige leeftijd. Prince was een opmerkelijk artiest die naast zijn muziek ook fortuin maakte in de filmindustrie. Naast zijn succesnummers beheerde hij zijn eigen studiocomplex. Het vermogen van Prince wordt geschat op 250 miljoen dollar. Ter vergelijking voor de eerder dit jaar overleden David Bowie bedroeg het vermogen 230 miljoen dollar. Een opmerkelijk verschil tussen beide overleden iconen is dat van Prince niemand een idee heeft wie zijn erfgenamen zijn. Over zijn privé-leven is weinig bekend. Wel zeker is dat hij geen wettelijke kinderen heeft. Kenners verwachten dat binnen enkele weken een juridisch gevecht over zijn erfenis zal losbarsten.



Prince kon als geen ander funk, folk, pop en rock combineren tot zijn eigen uniek muziekgenre. Hij produceerde een 30-tal hits die de Top 40 haalden in de VS, naast tien platina albums in de periode 1978 tot 2000. Wereldwijd verkocht hij om en bij 100 miljoen albums wat hem tot de best verkopende artiest wereldwijd maakte. Een deel van zijn vermogen investeerde hij in zijn eigen studiocomplex in Chanhassan, Minnesota. Hij verdiend ook fortuin in Hollywood met films zoals Purple Rain en Batman. Hij regisseerde zelf drie films en werkte 20 wereldwijde tournees af.

Prince was niet gekend voor zijn exuberante levensstijl. Wel kwam hij af en toe naar voor als een mecenas voor goede doelen. In 1995 huwde hij op 37-jarige leeftijd met Mayte Garcia, een 25-jarige zangeres uit zijn back ground koor. Ze kregen een zoon, Boy Gregory, die echter overleed een week na zijn geboorte. De relatie eindigde met een scheiding, net zoals zijn tweede huwelijk met Manuela Testolini. In 2002 werd hij Jehova’s getuige. Over zijn privé-leven was verder zeer weinig bekend. Dat leidde onder meer tot het gerucht dat hij een dubbel heupoperatie moest ondergaan die hij weigerde omdat zijn geloof hem verbood zijn bloed te verspillen. Hij overleed blijkbaar als gevolg van een griepinfectie. Zijn lichaam werd gevonden in zijn studiocomplex in Chanhassan.