Quares Student Housing haalt 5 mln euro op

Quares Student HousingHet investeringsfonds Quares Student Housing lanceert een nieuwe publieke kapitaalronde waarbij het in totaal 5 miljoen euro wil ophalen. Quares Student Housing investeert in studentenhuisvesting. De prospectus voor die operatie werd goedgekeurd door de controle autoriteit FSMA maar wordt pas op 12 oktober gepubliceerd. Tot zolang maakt Quares geen details bekend over de beleggingsmodaliteiten.De kapitaalverhoging heeft betrekking op maximaal 5 miljoen euro, vertegenwoordigd door 417 aandelen van elk 12.000 euro. Dat lijkt ook de instapprijs te zijn voor de belegger. Quares werkte vroeger al enkele gelijkaardige operaties af. Het investeringsfonds heeft normaal een looptijd tot 2020. Dan wordt beslist wat er met het fonds gebeurt. De looptijd kan twee keer met een jaar worden verlengd. Daarna wordt het vastgoed verkocht en de aandeelhouders en obligatiehouders uitbetaald. Er wordt van uitgegaan dat de aandeelhouders een brutorendement van 6,5 procent per jaar overhouden. Er wordt tijdens de looptijd van het fonds geen dividend uitgekeerd. Welke interest verbonden is aan deze nieuwe ronde is dus nog niet bekend.

Quares Student Housing neemt ook de last van het verhuren op zich. De investeerder heeft daar dus geen praktische last van. Quares mikt op een totaal aanbod van 500 studentenkamers in zes verschillende steden. Op die manier moet het risico op oververhitting van de lokale markt worden vermeden. Die ambitie vergt een investering van 42 miljoen euro en 28 miljoen euro eigen vermogen. Na de nu aangekondigde operatie moet dat eigen vermogen om en bij 18 miljoen euro bedragen. Quares Student Housing beschikt nu al over aanbod in Gent, Brussel en Luik.

Quares Student Housing is een onderdeel van de gelijknamige Quares groep die ondermeer de beursgenoteerde vastgoedbevek QRF beheert. Quares werd opgericht door Anneleen Desmyter, Freddy Hoorens en Herman Du Bois.