NIEUW – Quick Step manager Bernard Thiers stroomlijnt familiaal vermogen

Bernad Thiers heeft 14 miljoen euro gekapitaliseerd in de Cleurvijnck Holding. Die vennootschap is in handen van zijn vier kinderen. Bernard Thiers is topmanager bij de West-Vlaamse producent van vloerbedekking Unilin. Die laatste is bij het grote publiek vooral bekend van de merknaam Quick Step en als wielersponsor. In vermogenstermen is echter vooral het jaar 2005 belangrijk. In dat jaar werd Unilin mee onder impuls van Bernard Thiers verkocht aan de Amerikaanse gigant Mohawk voor 2,2 miljard euro. Unilin was tot toen een coöperatief bedrijf in handen van een aantal West-Vlaamse vlastelers. Bernard Thiers was er samen met zijn neef Paul Thiers aandeelhouder. Paul Thiers is bekend als durf- en vastgoedinvesteerder, onder meer via het fonds Pentahold.



Bernard Thiers is tot op vandaag CEO van Unilin. Voor Mohawk staat hij aan het het hoofd van de divisie Rest of the World (ROW), de derde tak van Mohawk naast Global Ceramic (keramische tegels) en Flooring North-America. Die divisie ROW overkoepelt ook IVC, de eveneens West-Vlaamse producent van vinylvloeren die oprichter Filip Balcaen in 2015 voor iets meer dan 1 miljard euro verkocht. De West-Vlaamse bedrijven Unilin en IVC vormen samen het grootste deel van de divisie Rest of the World. Met een omzet van bijna 10 miljard euro is Mohawk de grootste vloerbedekkingsproducent ter wereld.

De twee zonen en twee dochters van Bernard Thiers zijn aandeelhouders van Cleurvijnck Holding, genoemd naar een oude hoeve in Deerlijk, de thuisgemeente van Thiers. Net als zijn vader is Yves Thiers manager bij Unilin. Zijn broer Vincent was vroeger PR assistent van de wielerploeg Quick Step. Julie Thiers is actief als binnenhuisarchitecte, haar zus Marie is actief in de farma industrie.