DESIGN – Raf Simons verrast met eigen Feltri zetels

Raf Simons, de Belgische creatieve directeur van Calvin Klein, verrast met een ‘limited edition’ van 100 speciaal bekleedde Feltri-zetels. Simons stelde 50 zetels voor in een speciaal decor op de beurs Design Miami/Basel in Zwitserland. Voor dat decor ontwierp Simons een Amerikaanse vervallen graanschuur. De schuur werd gecombineerd met de vilten, Amerikaanse bekleding van de zetels. De verrassende combinatie werkte. Alle 50 zetels zijn verkocht, als ook de tweede serie van 50 stuks die nog moet worden gemaakt. Raf Simons bouwde als couturier en designer een vermogen op van 8 miljoen euro.



De Feltri zetel werd 30 jaar terug ontworpen door Gaetano Pesce voor de Italiaanse groep Cassini. Die laatste werkte nu ook samen met Simons en Calvin Klein. Feltri was en is nog steeds een revolutionair model. De zetel bevat geen houten of metalen geraamte maar is opgebouwd rond een geheel van hars. Die laat de zetel rechtop staan, maar laat ook toe dat de bekleding zich als een soort mantel drapeert rond diegene die er gaat inzitten.  (Lees verder onder de foto)

Pesce had de ambitie met de Feltri zetel een soort persoonlijke troon te maken. En hij slaagde daar ook in. Simons is al jaren fan van het ontwerp. Nu ontwierp hij voor de Feltri zetel een aantal Amerikaanse vilt stoffen. Hij liet zich inspireren door het Amerikaanse platteland en de Mid-west. Het was voor het eerst dat Calvin Klein een eigen stand opbouwde op een designbeurs.