Rechtbank vordert vorst en Rijkste Belg

albertKoning Albert is gevraagd om op dinsdag 21 februari 2017 te verschijnen voor de Brusselse rechtbank. Op die dag wil de rechtbank het dossier van Delphine Boël, de vermeende dochter van Albert, ten gronde behandelen. Het is voor het eerst in de vaderlandse geschiedenis dat een levende vorst fysiek voor een rechtbank wordt gedaagd. Ook de wettelijke vader van Delphine, Jacques Boël, moet verschijnen voor de rechtbank net als Sybille de Selys Longchamps, de moeder van Delphine en toenmalige minnares van Albert. De familie Boël staat op de 10de plaats in onze ranglijst.Delphine Boël sleepte in juni 2013 de toen nog regerend koning Albert II en haar wettige vader Jacques Boël voor de rechter. Via hun DNA wil de kunstenares bewijzen dat haar vader Albert is en niet de rijke zakenman. Nu uit DNA-onderzoek effectief blijkt dat Jacques Boël niet haar biologische vader is, steunt die nu het dossier van Delphine met dezelfde achternaam. De pers heeft alvast een stevige kluif aan het dossier en citeert uitvoerig de advocaten van beide partijen.

“Er is nu geen enkel obstakel meer”, stelt Alain De Jonge, advocaat van Delphine Boël. “De rechtbank heeft alle partijen schriftelijk uitgenodigd. Voor het eerst beveelt de rechtbank de aanwezigheid van alle betrokken partijen. In persoon! In mensentaal: de rechtbank wil dat ook koning Albert komt. Het volstaat blijkbaar niet dat hij zich laat vertegenwoordigen door zijn raadsmannen, zoals hij in het verleden altijd deed.”

“Ik ben in elk geval niet bang van het weerzien met Albert”, laat Delphine weten via haar advocaat. “Ik kijk uit naar deze familiereünie.” . “Koning Albert zal zo goed als zeker niét in persoon verschijnen”, zegt zijn advocaat Alain Berenboom dan weer. “Ik zie het nut daarvan ook niet in. Want eerst moet de rechtbank nog oordelen over het luik Delphine Boël en Jacques Boël. Daar heeft Albert niets mee te maken. Volgens de uitnodiging moet hij daar zijn. Maar de wet verplicht die aanwezigheid enkel als het gaat om een minderjarig kind. Delphine Boël kleedt zich dan misschien nog erg jong, maar volgens mij is ze intussen meerderjarig”. De advocaat van Boël is niet onder de indruk. “Als Albert zich toch nog zou verzetten tegen het feit dat hij Delphines vader is, dan zal de rechtbank hem misschien een DNA-test opleggen. Als hij ook deze niet aanvaardt, kan de rechtbank dat als een bekentenis beschouwen.”