Alexandre Van Damme versterkt greep op RSC Anderlecht

Jo Van Biesbroeck
De 59-jarige Jo Van Biesbroeck is de nieuwe manager van top-voetbalclub Anderlecht. Van Biesbrouck zal instaan voor het operationeel beleid bij Anderlecht. Huidig manager Herman Van Holsbeeck zal zich toeleggen op het sportieve beleid. Beiden rapporteren aan de raad van bestuur.
In die raad van bestuur zit nog steeds Alexandre Van Damme, lid van de Rijkste Belg, de aandeelhoudersfamilie van biergigant AB-Inbev. Van Van Damme wordt al langer gezegd dat hij de nieuwe meerderheidsaandeelhouder zal worden van Anderlecht. Hij zou met name de aandelen overnemen van de familie Vanden Stock. Van Damme speelde een belangrijke rol in 1991 bij de overname van de brouwerij van de familie Vanden Stock-Collin door het toenmalige Interbrew, nu AB-Inbev.


Bij dat AB-Inbev was Jo Van Biesbroeck strategisch directeur en hoofd van de exportactiviteiten. Vraag is of hij enkel een overgangsrol zal spelen bij Anderlecht of als hij een blijver is. Zijn komst zou slecht nieuws kunnen zijn voor Michaël Verscheuren, de zoon van de 84-jarige gewezen Anderlecht manager Michel Verscheuren. De zoon Verscheuren zou immers de opvolger worden van Herman Van Holsbeeck. Wellicht moet Van Biesbroeck de komst van Alexandre Vandamme bij Anderlecht voorbereiden.