Rik De Nolf: terug van (even) weggeweest

roulartaRoularta-voorzitter Rik De Nolf is teruggekeerd in de Top 100 van onze ranglijst. Zijn familiale holding Koinon heeft 70,9 miljoen euro aan waardeverminderingen teruggenomen. Het vermogen van De Nolf stijgt daarmee van 134 naar 204 miljoen euro. Op de ranglijst schuift hij op van de 124ste naar de 91ste plaats. De groei volgt het herstel van de mediagroep Roularta op de Brusselse beurs. Koinon controleert 57 % van Roularta Media Group.



Het herstel van Roularta werd ook bevestigd bij de publicatie van de jongste halfjaarcijfers over het eerste semester van 2016. Inclusief de joint ventures zoals de 50 % participatie in VTM steeg de omzet 1,2 procent tot 241 miljoen euro. De winst uit voortgezette activiteiten steeg met 4 procent tot 13,9 miljoen euro. De cash flow lag met 19,9 miljoen euro lager dan vorig jaar, een gevolg van vooral een daling van de reclame-inkomsten en nieuwe lanceringskosten voor onder meer het e-commerceplatform Storesquare.be en de telecomtak Mobile Vikings.

De omzet van de divisie gedrukte media zakte 3,9 procent tot 152,1 miljoen euro, als gevolg van dalende reclame-inkomsten. Reclame-inkomsten uit internet stegen dan weer met 12,8 procent. De divisie audiovisuele media zag de omzet 11,3 procent stijgen tot 89,4 miljoen euro. De inkomsten uit reclame bij de tv- en radiozenders stegen 4,9 procent.