Riversidse betaalt 32 miljoen euro voor meerderheid in Epco

epcoHet Amerikaanse investeringsfonds Riverside heeft een meerderheid verworven in Epco, producent van metalen panelen die worden geassembleerd tot garagekantelpoorten. Het bedrijf uit Doornik wordt Europees marktleider genoemd in zijn niche. Riverside legt 32 miljoen euro op tafel voor een meerderheid in het bedrijf. Voor de Amerikanen gaat het om hun eerste investering in België.



Epco ging in 2008 van start onder impuls van Pierre Meulders en Massimo Baldi. Laatstgenoemde is een Italiaanse bedrijfsleider die in Italië beschikt over een bedrijf dat machines produceert. Meulders controleerde de meerderheid van Epco. Het bedrijf ging van start met één volautomatische lijn voor de productie van panelen. In 2013 werd een tweede lijn in gebruik genomen.

Epco haalde vorig jaar een omzet van 29 miljoen euro tegenover 26 miljoen in 2014. De operationele cash flow steeg van 6,1 naar 7,9 miljoen euro. De netto winst groeide van 2,6 naar 4 miljoen euro. Er werken om en bij 40 mensen in het bedrijf.