Rob Heyvaert stuwt Duitse LPA vooruit

Rob Heyvaert

Het Duitse bedrijf Lucht Probst Associates (LPA), softwarebouwer voor financiële instellingen, kondigt een nieuwe overname aan. LPA koopt, met steun van het fintechfonds Motive Partners van Rob Heyvaert, sectorgenoot Effcom. Door de overname bouwt LPA voort op zijn leidende positie in de CapTech-sector in Europa. In november 2018 verwierf Motive Partners een meerderheidsbelang in het Duitse bedrijf LPA. Heyvaert kondigde bij de overname aan LPA te willen ondersteunen bij het versnellen van hun internationale expansie en daar maakt hij snel werk van. Zo nam LPA in juni het Deense Capital Markets Partners (CMP) over, in augustus Modelity in Israël en deze week land- en sectorgenoot Effcom. Heyvaert hoopt in de toekomst LPA te kunnen helpen met meer overnames in Oceanië, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.

Rob Heyvaert was één van de eersten om zich te storten in de lucratieve markt van de bankeninformatica. In 1998 richtte hij, met steun van verzekeraar Mercator en een reeks Vlaamse investeerders, de consultancyfirma Capco op. Hij week daarbij direct uit naar de Verenigde Staten. Maar de groei van zijn bedrijf ging mee met de ups en downs van de wereldeconomie. In 2006 kocht Symphony Technology Group (STG) de consultant voor bijna 100 miljoen dollar en verkocht die in 2010 door aan de Amerikaanse FIS voor 292 miljoen dollar.



Begin 2017 richtte Antwerpenaar Heyvaert het fintechfonds Motive Partners op. Het fonds legt zich toe op opportuniteiten die zich voordoen in de snel bewegende financiële sector waar digitale technologie steeds meer impact op heeft. Heyvaert richtte het fonds samen op met drie andere partners.