Rodania: Philip Cracco vindt reservebatterij

“Rodania: de batterij van Philip Cracco is plat” schreven we afgelopen weekend nadat Ice-Watch eigenaar Jean-Pierre Lutgen aankondigde dat hij het noodlijdende horlogemerk Rodania ging overnemen. Niet dus. Op Facebook laat Cracco weten dat het water tussen partijen te diep is voor een overname. Dat is opmerkelijk. Eerder al liet Cracco verstaan dat hij worstelt met het terug op de sporen zetten van het merk Rodania. In 2016-2017 boekte het merk evenveel omzet als verlies: telkens 7 miljoen euro. Philip Cracco gelooft nog in de heropstanding van Rodania.Dat schrijft Cracco op Facebook:

Beste Klanten

Rodania vindt het belangrijk om onze trouwe klanten een antwoord te geven op berichten dit weekend verschenen, als zou het Rodania verkocht worden.

Na twee jaar hard werken en de nodige herstructurering kan Rodania beginnen spreken van een geslaagde sterke heropstanding.

Directe feedback uit de markt bewijst dat Rodania de juiste beslissingen heeft genomen en op het goede pad is om het merk Rodania de plek terug te geven die het verdient.

Dit is de buitenwereld duidelijk ook niet ontgaan. Een logisch gevolg hiervan is dat we de afgelopen maanden door meerdere geïnteresseerde partijen gecontacteerd zijn.

Na een aantal gesprekken zijn we echter tot het besluit gekomen dat onze visies inzake “the way forward” te verschillend zijn. Wij willen dus benadrukken dat er geen sprake is van een overname van Rodania door om het even welke partij of een deal in welke vorm dan ook.

De toekomst ziet er voor Rodania als tijdloos uurwerkmerk zeer goed uit !

Wij danken u voor het onmetelijke vertrouwen in de merken Rodania, Nona, Manfred+Cracco, Innocence. Oprecht Merci!!