NIEUW – RSC Anderlecht: Marc Coucke steekt een tandje bij

Als iemand er geen gras laat over groeien is het Marc Coucke wel. De man is nog maar goed en wel voorzitter van RSC Anderlecht en hij lanceert al persoonlijk een nieuw offensief naar KMO’s toe. Zij kunnen nu voor 1.600 euro per jaar een business seat kopen in het Anderlecht stadion. “Een exclusieve VIP ervaring tegen een lage instapkost” zo laat Coucke weten. “Le nouveau propriétaire est arrivé” en ze zullen het geweten hebben.Het was een korte nieuwsreportage op televisie. Marc Coucke die zijn eerste ontdekkingstocht doet doorheen de gebouwen van het Anderlechtse stadion. Hij laat daarbij deuren open doen die blijkbaar al lang dicht zijn gebleven. Zo stapt hij zelf een mansgrote koelruimte binnen. “Weet je wat hier staat?”, roept hij met verbaasde stem, “Bakken cola. Terwijl dat hier zou moeten vol catering staan!” Tijdens zijn prospectietocht valt hij van de ene verbazing in de andere. Zo wandelt hij een lege receptiezaal binnen. “Waarom is dat hier zo leeg.” vraagt hij. Zijn tegenspeler probeert nog voorzichtig dat er veel concurrentie is in Brussel wanneer het gaat over logistiek aanbod. Waarop Coucke sec zegt: “Bij ons in Oostende zit die zaal altijd vol.”

Anderlecht haalt jaarlijks om en bij 45 miljoen euro uit commerciële inkomsten. Viparrangementen, sponsordeals en tickets zijn elk goed voor 10 miljoen. Catering levert 5 miljoen op, de fanshop 2 miljoen. Het restbedrag, zo’n 8 miljoen euro, komt uit tv-geld. De club ziet binnen zijn oude stadion nog ruimte voor circa 5 miljoen euro extra omzet. Anderlecht wil zich naast KMO’s ook veel meer richten op de grote multinationals en de 200.000 expats in de hoofdstad.

En daar wordt nu werk van gemaakt. “Het Step-Up Business pack is een op maat gemaakte formule voor alle KMO’S. De formule staat hen toe aan een lage instapkost te genieten van een exclusieve VIP ervaring en met hun gasten vanop centrale plaatsen in het stadion naar de wedstrijd te kijken.” zo laat de voorzitter persoonlijk weten. De gegadigden krijgen centrale plaatsen aan de middenlijn op tribune 3, dicht bij het veld, met toegang tot ‘La Brasserie’ en de Jupiler Bar. En het is bijna zeker dat ook Coucke zelf even langs zal komen.