Saverys stapt op bij Euronav

Marc Saverys treedt terug als bestuurder van de beursgenoteerde rederij Euronav. Zijn zoon Ludovic blijft wel bestuurder. De beslissing van Saverys kadert in een bredere herschikking bij Euronav. De rederij maakt vandaag bekend dat de Raad van Bestuur Carl Steen unaniem heeft benoemd tot bestuurder en als voorzitter heeft aangeduid, volgend op de ontslagname door de niet-onafhankelijke bestuurders Peter G. Livanos, Marc Saverys en Julian Metherell.

Carl Steen heeft ruime ervaring in de financiële en maritieme sector. Zo stond hij aan het hoofd van de afdeling Shipping, Oil Services and International Division van Nordea Bank, één van de grootste kredietverstrekkers in de scheepvaart- en offshoremarkt.De huidige veranderingen kaderen in het proces naar meer onafhankelijkheid en diversificatie van de Raad van Bestuur nu Euronav is uitgegroeid tot een onafhankelijk beursgenoteerd bedrijf met een zeer liquide aandeel en een brede aandeelhoudersbasis, zo klinkt het officieel.

Marc Saverys, aftredend ondervoorzitter, zegt: “Het is met gemengde gevoelens dat ik de Raad van Bestuur van Euronav verlaat. Mijn andere belangen in de maritieme sector vragen op dit moment echter mijn volle aandacht. Ik ben erg trots op de vooruitgang die de Vennootschap de afgelopen jaren heeft geboekt en ik heb alle vertrouwen in het verdere succes van de Vennootschap en de uitvoering van de strategie door de Raad van Bestuur en het Directiecomité.”

Met ‘andere belangen’ bedoelt Saverys de rederij CMB. Saverys oefende op CMB een succesvol uitkoopbod uit en is nu enige aandeelhouder van de rederij. CMB verdwijnt dan ook van de beurs.