Scabal lijdt onder Brexit en terrorisme

De groep Scabal, specialist in op maat gemaakte kwaliteitskledij en in handen van de familie Thissen, zag haar winstcijfers vorig jaar ombuigen tot een licht verlies. Grote boosdoeners zijn het terrorisme en de Brexit. Die laatste gaf het Britse pond een serieuze neerwaartse deuk en dat zorgde voor wisselkoersverliezen bij Scabal dat zwaar verankerd is in Groot-Brittanië. Terreurdreiging zorgde er dan weer voor dat de omzet van Scabal in 2016 terugviel van 27,3 miljoen euro naar 25 miljoen euro. De cash flow viel terug van 2,2 naar 1,2 miljoen euro. De nettowinst van 1,7 miljoen euro in 2015 eindigde vorig jaar in een verlies van 0,08 miljoen euro.



Scabal heeft altijd vastgehouden aan haar Britse uitvalsbasis. Groot-Brittannië is niet voor niets de bakermat van het betere maatpak. Scabal beschikt er over een winkel en een club in Savile Row in Londen, het klassieke hart van de confectie. Nog in Engeland weeft de groep eigen stoffen in een wolweverij. De Brexit zorgde er voor dat de pond in waarde daalde wat Scabal 0,3 miljoen euro kostte.

De groep beschikt daarnaast over een 10-tal eigen winkels in wereldsteden zoals Londen, Brussel, New York, Milaan en Bazel. De internationale terreurdreiging zette dan weer de omzet in die verkooppunten onder druk.