Senior Assist zet stevige stap vooruit

senior assist locaties(Foto: de Belgische locaties waar Senior Assist momenteel rusthuizen beheert)

De groep Senior Assist, gespecialiseerd in het beheer van rusthuizen en in handen van Bart Vanderschrick en zijn neef Frank Bamelis, neemt 20 woon- en zorgcentra in België over van de beursgenoteerde groep Cofinimmo. Senior Assist betaalt voor de vastgoedportefeuille 92,6 miljoen euro. De centra waren nu reeds in beheer door de groep. Hoe Senior Assist die operatie wil financieren is niet bekend. Bij het bedrijf kon geen commentaar worden verkregen.



Cofinimmo ondertekende een akkoord voor de verkoop van haar participatie van 95 % in de vennootschap Silverstone NV, eigenaar van 20 woon- en zorgcentra in België, die uitgebaat worden door de groep Senior Assist. Cofinimmo verkocht haar participatie van 95 % in Silverstone NV voor 92,6 miljoen euro aan een vennootschap van de groep Senior Assist. Rekening houdend met de andere activa en passiva van de overgedragen vennootschap, waardeert de transactie de gebouwen op 134,5 miljoen euro, een bedrag dat 12,7 miljoen euro boven hun reële waarde ligt zoals bepaald door een onafhankelijke vastgoeddeskundige op 31.12.2014. Tijdens de periode waarin zij in bezit was van de activa realiseerde Cofinimmo een jaarlijks intern rendement van gemiddeld 8,5 % op de portefeuille van Silverstone.

Doordat Senior Assist reeds aandeelhouder is voor 5 % in Silverstone NV en voor 2,62 % in Rheastone NV, een andere dochtervennootschap van de groep Cofinimmo, vindt de transactie plaats tussen twee verbonden partijen. Toch werd ze gesloten tegen de normale marktvoorwaarden of voorwaarden die voor de aandeelhouders van Cofinimmo gunstiger zijn dan deze marktvoorwaarden, zo zegt het beursgenoteerde vastgoedbedrijf in een persbericht. De middelen die verkregen werden in het kader van deze transactie zullen geïnvesteerd worden in de aankoop van ander vastgoed.

Bij Senior Assist was niemand bereikbaar voor commentaar.