Sioen neemt Finse duikpakkenproducent over

ursuitDe familie Sioen lijkt niet te stoppen in haar overnamedrift. De familie neemt met haar gelijknamig beursgenoteerd bedrijf de Ursuit groep over. Dit Fins bedrijf is producent van droogpakken om te duiken en te vissen en voor professioneel gebruik in extreme omstandigheden. Ursuit heeft productievestigingen in Finland en Estland. Sioen is specialist in technisch textiel. Het is al de vierde overname van een buitenlands nichebedrijf door Sioen dit jaar. Sioen betaalt 22,4 miljoen euro voor het Finse bedrijf.



Ursuit is actief in ontwikkeling, ontwerp, productie, verkoop en distributie van droogpakken voor duikers, vissers en voor professioneel gebruik in extreme omstandigheden. Het bedrijf is in deze nichemarkt één van de wereldmarktleiders. Sioen wil verder investeren in de wereldwijde ontwikkeling van het Ursuit merk. Door deze overeenkomst kan Sioen nu ook bogen op een professioneel en ervaren team die op de Scandinavische markt ook het Sioen productportfolio zal promoten.

De Ursuit groep voorspelt een operationele cash flow voor dit jaar van ongeveer 2,6 miljoen euro. Het business plan toont een “double digit” groeipercentage voor de komende jaren. Deze transactie heeft een waarde van ongeveer 22,4 miljoen euro. Sioen heeft meteen ook onroerend goed voor een totale waarde van 3 miljoen euro verworven. Eén van de Sioen merken is Mullion, gespecialiseerd in maritieme drijfpakken en reddingsvesten. De Mullion producten zijn een aanvulling op het Ursuit product portfolio.