Sofie Deceuninck weg bij Abriso

abrisoHet investeringsfonds Bencis koopt de West-Vlaamse verpakkings- en isolatiespecialist Abriso uit Anzegem over. Sofie Deceuninck, lid van de familie die het gelijknamig PVC-bedrijf opstartte, stapt op. Abriso produceert beschermend verpakkingsmateriaal, bvb het gekende bubbelplastiek, en drijft mee op het succes van de toenemende e-commerce annex verzending. Een andere groeiende afzetmarkt voor het bedrijf zijn toepassingen in de bouwsector.Abriso was jaren in handen van Peter en Sofie Deceuninck, de kinderen van Lionel Deceuninck. Die stond met zijn broers Roger en Michel Deceuninck aan de wieg van de gelijknamige producent van PVC-profielen. Begin 2014 verkocht CEO Peter Deceuninck zijn aandelen in Abriso. Financieel directeur Jan Dejonghe, gekend van het groentendiepvriesbedrijf Pinguin, nam met enkele managers het verpakkingsbedrijf over en volgde hem op als gedelegeerd bestuurder. De zeven managers kregen 59 procent van de aandelen in handen. Sofie Deceuninck controleerde de overige 41 procent.

Bencis neemt nu de participatie van Sofie Deceuninck over. Het investeringsfonds krijgt de meerderheid van het kapitaal. Het management herinvesteert in de nieuwe constructie boven het bedrijf en behoudt een substantieel minderheidsbelang.

Abriso staat voor een geconsolideerde omzet van 87 miljoen euro, goed voor een operationele cash flow van 7,5 miljoen en een netto winst van 3,7 miljoen euro.

Abriso is het vierde Belgische bedrijf in de portefeuille van Bencis. Het investeringsfonds is in ons land al eigenaar van Vleeswaren De Keyser, van het garnalenbedrijf Morubel en van de zonneweringsspecialist Winsol. Het geld van Bencis komt hoofdzakelijk van bestaande aandeelhouders, waaronder Goldman Sachs en LGT, het fonds van de koninklijke familie van Liechtenstein. Bij de Belgische investeerders zitten onder meer de spaarbank VDK, de Boël-holding Sofina en de holding Diepensteyn van de familie Toye.