Spectaculaire groei voor luxemerk Delvaux

DelvauxDe groep Delvaux, vooral bekend voor zijn luxe-handtassen, kon zijn omzet vorig jaar optrekken van 24 naar 44 miljoen euro. Een verlies van 3,7 miljoen euro werd omgebogen tot een winst van 3,5 miljoen euro. Het toverwoord van deze turn around luidt ‘internationale verkoop’. En de ook aandeelhouders bevestigen hun vertrouwen. Delvaux krijgt een kapitaalinjectie van 16,8 miljoen euro. Dat geld wordt zowel ingebracht door de meerderheidsaandeelhouder, de Chinese familie Fung, als door de historische Belgische minderheidsaandeelhouder, de familie Schwennicke die nog 20 procent aanhoudt in Delvaux.Het verse kapitaal voor Delvaux komt terecht bij DXL Holdings, de holding die bovenaan de structuur van Delvaux staat. DXL Holdings ziet zijn kapitaal op die manier groeien tot 41,8 miljoen euro. 13,4 miljoen kapitaal komt via de inbreng van een schuldvordering van First Heritage Brands van de familie Fung. De familie Schwennicke brengt 3,3 miljoen in via een schuldvordering van haar Luxemburgse holding FSH.

Vorig jaar opende Delvaux nieuwe winkels in Bejing, Hong Kong, Hangzhou, Macao, Singapore en Vancouver in Canada. De Belgische verkooppunten in Kortrijk en Namen werden definitief gsloten.

Zes jaar terug stond Delvaux nog aan de rand van de financiële afgrond. De komst van de Chinese familie Fung bracht redding. De Chinezen focussen daarbij op de buitenlandse verkoop. Bij hun intrede verkocht Delvaux slechts 3 % van zijn producten buiten België. Nu is dat 70 procent geworden. Vorig jaar werden zes nieuwe buitenlandse verkooppunten geopend en wel in Bejing, Hong Kong, Hangzhou, Macao, Singapore en Vancouver in Canada. In dezelfde logica werden de Belgische verkooppunten in Kortrijk en Namen definitief gsloten. Ondanks die sluitingen steeg de verkoop in België met 4 procent.

De familie Schwennicke belandt niet in onze ranglijst. Hun vermogen strandt op 8,7 miljoen euro.

François Schwennicke is de vertegenwoordiger van de traditionele Brusselse aandeelhoudersfamilie in de groep Delvaux. François Schwennicke is gedomicilieerd in Ho Chi Ming City, Vietnam. Schwennick delocaliseerde de productie van Delvaux destijds naar Vietnam om op die manier te besparen op de loonkosten. Maar dat bleek geen goede keuze te zijn. Vietnam was niet compatibel met een luxemerk. De nieuwe aandeelhouder verlegde de productie van Delvaux terug naar Brussel en Frankrijk. De familie Schwennicke belandt niet in onze ranglijst. Hun vermogen strandt op 8,7 miljoen euro.