Stromae doorbreekt plafond van 10 miljoen euro

Stromae Mosaert
Paul Van Haver (Stromae)

De zanger-performer Stromae ziet zijn vermogen stijgen van 8,3 naar 10,8 miljoen euro. 2015 was voor Stromae nochtans een jaar met aanzienlijk minder inkomsten dan 2014, het jaar waarin hij wereldwijd doorbrak met zijn optredens. De omzet van zijn vennootschap Mosaert viel vorig jaar terug tot 6,2 miljoen euro tegenover 21,9 miljoen in 2014. De winst daalde van 5,9 naar 2,4 miljoen euro. Ondanks die relatieve stilte rond de zanger blijft zijn vennootschap fors auteursrechten incasseren.



Nu zijn muziekcarrière wat kalmer gaat, blijft Stromae, of Paul Van Haver, investeren in zijn kledinglijn. De eerste twee kledinglijnen van het Belgische hitwonder waren in een mum van tijd uitverkocht. Nu komt er een derde collectie. Die bevat opnieuw kleurrijke polo’s en sokken, erg gelijkend op degene die hijzelf ook draagt tijdens zijn optredens.

Stromae

De kledinglijn ‘Mosaert’ is een initiatief van Stromae en zijn vrouw, styliste Coralie Barbier.De derde collectie bestaat uit vier polo’s, vier paar sokken, een trui, cardigan en een sweater. Voor mannen, vrouwen en zelfs kinderen.