Stromae meteen multimiljonair

Paul Van HaverPaul Van Haver, beter bekend met zijn artiestennaam Stromae, realiseerde vorig jaar een winst van 8,8 miljoen euro. Nadat hij er 3 miljoen euro belastingen op betaalde, hield hij een nettowinst over van 5,9 miljoen. Zijn vermogen springt daarmee meteen naar 8,35 miljoen euro. Zonder onverwachtse tegenspoed is Van Haver goed op weg om zeer snel de rijkste Belgische solo-artiest te worden.

De machine van Stromae draait momenteel op volle toeren. De live optredens van de artiest zijn heuse evenementen van wereldformaat. 7  miljoen mensen vinden hem leuk op Facebook en zijn Twitter-account telt 2,3 miljoen volgers. Van zijn album Racine gingen meer dan 2 miljoen exemplaren over de al dan niet virtuele toonbank. Ondertussen lanceerde Stromae ook zijn eigen kledinglijn onder het label ‘Mosaert’. Zonder tegenspoed mogen we er van uit gaan dat zijn vermogende de komende jaren zal blijven groeien tegen een verschroeiend tempo. Zo verschroeiend dat het ook een lichamelijke tol eist van Paul Van Haver zelf die recent al twee keer zijn optredens diende af te zeggen wegens oververmoeidheid.

De vraag stelt zich in welke mate de buitenlandse inkomsten van Paul Van Haver nog in aanmerking komen voor fiscale optimalisatie. Het gros van zijn opbrengsten worden immers in het buitenland gerealiseerd. Nu al beschikt Van Haver over een fysiek filiaal in Parijs, weliswaar zonder vaste juridische structuur en gebonden aan zijn persoon. De federale regering mag de belastingbetaler Paul Van Haver alvast dankbaar zijn. Misschien daarom dat premier Charles Michel aanwezig was op het concert van Stromae in New York?