Studio 100 goes over the ocean

Studio 100, het bedrijf van Hans Bourlon en Gert Verhulst, neemt het animatiebedrijf Little Airplane Productions uit New York over. Het creatief bedrijf werkt samen met de grote Amerikaans zenders zoals Disney, Nickelodeon, BBC en Netflix. Opmerkelijk is dat het content produceert in China bedoeld voor zowel de Chinese markt als voor andere markten.



Little Airplane Productions werd in 1999 opgericht door Josh Selig. “Ons doel is eenvoudigweg originele inhoud te maken voor jonge kinderen, overal ter wereld.” zo zegt hij. Als volleerde meesters in marketing nestelen de makers van het bedrijf zich in een klassieke “red brick” woning in South Street Seaport in New York. Dat moet doorgaan als het centrum van Amerikaanse creativiteit.

Het bedrijf stapelt ondertussen de prijzen op. Zo won het 21 Emmy Awards, een prijs in Japan, een prijs voor duurzaamheid en een Golden Magnolia award in China. Little Airplane is zeer actief in China. Het bedrijf maakte ophef wanneer in 2015 Disney Junior de serie P. King Duckling aankocht. Die werd door Little Airplane geproduceerd samen met het Chinese Uyoung Media. P. King Duckling was de eerste Chinese animatieserie ooit die werd gekocht door Disney.

Zoals steeds worden geen cijferdetails over de deal bekend gemaakt.