Studio 100 houdt verlieslatend Njam! overeind

NjamDe culinaire nichezender Njam! incasseerde over 2015 een verlies van 0,9 miljoen euro. Eigenaar Studio 100, in handen van Hans Bourlon en Gert Verhulst, stelt een nieuwe lening van 6 miljoen euro ter beschikking van de tv-omroep. De schuld van Njam! loopt daarmee op tot 11,9 miljoen euro. Studio 100 heeft SBS, de eigenaar van de commerciële omroepen Vier en Vijf, gevraagd de reclameregie van Njam! op zich te nemen. Studio 100 stelt zich borg tot minstens half 2017.



Het eigen vermogen van Njam! staat ondertussen voor 3 miljoen euro in het rood. Het bedrijf wijt de verliescijfers enerzijds aan de moeilijke reclamemarkt die meer en meer versnipperd raakt en anderzijds aan de afschrijvingen op de catalogus van tv-series die Njam! beheert. Die catalogus heeft een boekhoudkundige waarde van meer dan 3 miljoen euro. Zelf investeerde Njam! vorig jaar 1 miljoen euro in tv-producties waaronder ‘De garde van Gert’ met Gert Verhulst.

Studio 100 financiert Njam! met zowel een lening op korte als op lange termijn. Het moederbedrijf stelt ook een “financial support letter” ter beschikking van Najm! die loopt tot de jaarvergadering over het boekjaar 2016, dus tot de zomer van 2017. Laatste detail, tot april 2016 was Maarten Stevens bestuurder van Njam! Stevens is de man die nu beticht wordt van verduistering en diefstal jegens Studio 100.