Studio 100 mist Franse alligator

WalygatorDe groep Studio 100, in handen van Hans Bourlon en Gert Verhulst, grijpt naast de overname van het Franse pretpark Walygator. Het park dat zich in Lotharingen situeert nabij Metz gaat naar de Spaanse groep Aspro-Oico. Voor Studio 100 is dit een streep door de rekening. Het Belgisch bedrijf is Walygator al 5 jaar lang aan het masseren. Tevergeefs dus. Studio 100 hoopte zijn formats zoals Maya de Bij, Anubis en andere via Walygator in Frankrijk te introduceren. Studio 100 bood nu ook al een korting aan voor wie Walygator bezocht.Walygator is overgenomen door Continental Leisure Projects, de Luxemburgse dochter van het Spaanse Aspro-Oico. Deze Spaanse groep exploiteert om en bij 60 pretparken, waaronder veel watergebonden parken, in heel Europa. Ook in Frankrijk was de groep al aanwezig. Studio 100 moet het voorlopig doen met parken in België, Nederland en Duitsland.

Walygator ontvangt jaarlijks meer dan 400.000 bezoekers, goed voor een omzet van 10 miljoen euro. Het park omvat een 60-tal attracties. Het werd in 1989 opgericht onder de naam Big Bang Stroumpf, verwijzend naar de smurfen van de Belgische striptekenaar Peyo. Het park kwam er in de reconversie van de tanende staalindustrie in Lotharingen. In 1991 kwam het onder de Belgische vleugels terecht van de groep Walibi. Vandaar verhuisde het naar het Amerikaanse Six Flags. In 2006 kwam het bij een Brits investeringsfonds terecht.

De laatste jaren incasseerde Walygator verliezen die opliepen tot 10 miljoen euro. In 2013 kwam het onder juridische bescherming te staan. Nu komt het dus definitief in Spaanse handen terecht.