Super dividend voor Artes-aandeelhouders

Artes - Citadel van Namen
De Citadel van Namen wordt gerestaureerd door Artes Group.

De Artes Group, die 7 bouwbedrijven verenigt, keert over het boekjaar 2014 een dividend uit van 8 miljoen euro. Voor 2013 bedroeg dat dividend 39,7 miljoen euro. De Artes Group, met hoofdzetel in Kruibeke, is voor 51 procent in handen van CEO Robert Hoornaert, voor 19 procent van Robert Plasschaert en voor 20 procent van het management.2014 is zeker geen slecht jaar voor Artes Group. De geconsolideerde omzet bedroeg 209 miljoen euro, goed voor een bedrijfswinst van 24 miljoen euro. De groep betaalde 8,2 miljoen euro belastingen en haalde een netto winst van 16 miljoen euro.

Artes Depret, Artes Roegiers, Artes TWT en Artes Woudenberg zijn de vier operationele bouwbedrijven van de groep. Daarnaast heeft Artes Group ook kennis van projectontwikkeling. Naast Artes Projects nam Artes Group in februari 2013 Vanhaerents Development over. Als laatste onderdeel van Artes Group is er Artes Prefab. Deze speler zorgt voor de interne productie van prefabbeton. Momenteel is Artes onder meer actief met de restauratie van de Citadel van Namen, werken aan de brug van Jambes en de sluis van La Plante en scholenbouw in Vlaanderen.

De huidige operatie geeft een serieuse boost aan de aandeelhouders van Artes in onze lijst. Robert Hoornaert ziet zijn vermogen stijgen tot 95 miljoen euro, goed om van plaats 203 door te groeien naar 147. Paul Plasschaert doet nog beter. Hij stijgt van plaats 322 naar 219 met een vermogen van nu 59 miljoen euro.