Superdividend voor familie Couplet

CoupletDe Doornikse familie Couplet keert zichzelf een buitengewoon dividend uit van 4,99 miljoen euro. De familie controleert de Sucrerie Couplet, fabrikant van gespecialiseerde suikerproducten. Eén van die succesproducten zijn suikerparels. Couplet werkt momenteel ook de nieuwbouw af waarin de kantoren en het labo worden ondergebracht. In dat labo wil Couplet nieuwe producten ontwikkelen waaronder poederchocolade en omhulde suiker. De familie wil ook externe bestuurders aantrekken om de groei te begeleiden.



De voorbije vijf jaar investeerde Couplet 24 miljoen euro in de productie van suikerparels. Twee productielijnen werden in 2015 met succes in gebruik genomen. De capaciteit is daarmee verdubbeld. Couplet is marktleider in deze niche. Het bedrijf wil dit verhaal nu herhalen met nieuwe gespecialiseerde suikerproducten. Zes mensen werken in het labo van het bedrijf, goed voor een jaarlijks budget van 550.000 euro, met steun van het Waals gewest.

De omzet van Couplet daalde van 25 naar 22 miljoen euro maar de verkoop steeg in volume met 3 procent. De daling is en gevolg van de lagere suikerprijs. De cash flow steeg in 2015 van 3,6 tot 4 miljoen euro. De nettowinst eindigde op 1,3 miljoen euro tegenover 1,4 miljoen in 2014. Voor de twee komende jaren verwacht Couplet dat die winst onder druk zal staan als gevolg van de zware investeringen in de nieuwbouw en de productontwikkeling.