Superdividend voor familie Vandenberghe

skylineHet bedrijf Skyline Communications keert een dividend uit van 10,6 miljoen euro aan zijn aandeelhouders, zijnde de Roeselaarse familie Vandenberghe. Skyline Communications is één van de snelst groeiende technologiebedrijven in België. Het profileert zich als wereldleider in hoogtechnologische software voor het beheren en aansturen van complexe broadcast-, satelliet-, kabel- en telecomsystemen. In zijn hoofdkwartier in Izegem stelt het ondertussen meer dan 150 software-, ict- en telecomingenieurs te werk. Eind vorig jaar haalde het nog een miljoenencontract binnen met de mediagroep Al Jazeera.



Skyline Communications haalde over 2015 een omzet van 18,5 miljoen euro tegenover 14 miljoen in 2014. De operationele cashflow, afschrijvingen en bedrijfswinst, steeg van 6,6 naar 8,4 miljoen euro. De nettowinst bedroeg 5 miljoen euro tegenover 3,6 miljoen het jaar voordien. Het vermogen van de familie Vandenberghe stijgt van 30 naar 40 miljoen euro.

In het gespecialiseerde blad Datanews noemde ceo Ben Vandenberghe het contract met Al Jazeera “een belangrijke mijlpaal voor ons bedrijf.” Al Jazeera telt wereldwijd meer dan 80 kantoren. Het overkoepelende ‘Al Jazeera Media Networks’ bereikt met meer dan 10 televisiekanalen ruim 270 miljoen gezinnen in meer dan 140 landen. Het DataMiner-softwareplatform van Skyline Communications staat nu in voor het overkoepelende beheer van alle uitzendingen en de uitwisseling van alle digitale informatie tussen het hoofdkwartier in Doha en de 80 kantoren in de wereld.