Superdividend voor de familie Vaxelaire-Goossens

Grand BazarAnita Vaxelaire en haar drie kinderen keren zichzelf een bruto dividend uit van 38,57 miljoen euro. Tegelijkertijd lenen ze dat bedrag terug aan hun vermogensvennootschap. De voorbije twee jaar boekte die een netto winst van 19,5 miljoen euro. Anita Vaxelaire is een erfgename uit de familie die de Belgische distributeur Grand Bazar controleerde. Ze was lange tijd gehuwd met John Goossens, wijlen CEO van Belgacom.



Grand-Bazar, later GIB Group, is ondertussen in handen van de franse groep Carrefour. De familie Vaxelaire belegde het familiefortuin terug, ondermeer in een belangrijke participatie in KBC. In 2009, een jaar na de bankencrisis, boekte Anita Vaxelaire een verlies weg van 33,8 miljoen euro. Het jaar daarvoor beliep de winst wel 36 miljoen euro.

Anita Vaxelaire, wiens huwelijk met John Goossens op de klippen liep en eindigde in een echtscheiding, heeft drie kinderen. Sandy Goossens beheert een online merkenwinkel in kinderkleding. John-John Goossens is verankerd in Knokke en actief in de media. Michael Goossens is actief in de financiële wereld.