Supporters willen het vel van Bart Verhaeghe

1895, de belangrijkste supportersfederatie van de Rode Duivels, eist het ontslag van Bart Verhaeghe als ondervoorzitter van de Voetbalbond KBVB. Volgens de supporters boycot projectontwikkelaar Verhaeghe de komst van het Eurostadion op de Heyzel. In dat stadion moeten normaal de matchen gespeeld worden van de Euro 2020 campagne. “Euro 2020 dreigt een complete afgang te worden”, zo zegt de supportersbond “België zou zo het vierde land in de geschiedenis worden dat zich moet terugtrekken van de organisatie van een groot toernooi na Colombia (drugsgeweld), Libië (de Arabische revolutie) en Marokko (ebola). Alleen ligt het in Brussel onder meer aan de dubieuze rol van de KBVB.”Verhaeghe liet eerder al weten geen voorstander te zijn van het Eurostadion dat een project is van de projectontwikkelaar Paul Gheysens en zijn bedrijf Ghelamco. Normaal zouden zowel Anderlecht als de Rode Duivels in het nieuwe stadion spelen. Maar Anderlecht trok zich al terug uit het project terwijl de Rode Duivels zonder het Eurostadion zouden migreren tussen verschillende grote stadions.

Volgens de supportersfederatie verhindert Bart Verhaeghe de komst van het Eurostadion en wel uit eigenbelang. De ondervoorzitter van de KBVB, die ook eigenaar is van Club Brugge, wil namelijk op een tiental kilometer van de Heizel nog steeds in Machelen het winkelcomplex Uplace uit de grond stampen. 1895 heeft naar eigen zeggen zelfs aanwijzingen dat Verhaeghe het nieuw stadion op de Heizel wil verhinderen. Zo zou hij achter klachten van buurtbewoners zitten.

De supporters eisen dan ook het ontslag van Verhaeghe. Als de voetbalbond na de match tegen Gibraltar op 31 augustus nog niets heeft ondernomen, dreigen ze om niet te komen opdagen tijdens de partij tegen Cyprus op 10 oktober. Het protest van 1895 is merkwaardig aangezien de supportersfederatie een soort officieel statuut heeft gekregen van precies de KBVB. Bart Verhaeghe heeft ondertussen gereageerd. Hij vraagt dat 1895 eerst bewijzen op tafel legt, voor ze hem beschuldigen.