Te Koop: Optima

Te Koop OptimaDe volledige inboedel van de Optima kantoren is te koop aangeboden op de online veilingsite jorisco.be. Wie geïnteresseerd is kan op 10 september naar een kijkdag. Wie meer risico durft lopen, kan ook nu al een bod uitbrengen. Maar niet alleen de meubelen van Optima staan te koop. Ook de producten. Zo blijkt dat Bank Van Breda de verzekeringsportefeuille van Optima Bank heeft overgenomen. Het gaat om 6.600 contracten, samen goed voor een opgebouwde reserve van 140 miljoen euro.



De krant Het Laatste Nieuws ontdekte de veiling van de Optima inboedel. Daarbij een “Houten baliemeubel van plm 5,15 lpm fabr. BULO in wit houten uitvoering, compleet met bureautafel van plm 2,4×0,8 lpm, opbergkast vv 6 deuren van plm 2,53 x 0,48 lpm (zonder inhoud). Dient met ladderlift via raam 3e verdieping ontruimd te worden !” zo leert de veilingsite. Verder onder meer aangeboden: 195 pc’s, 61 laptops, 7 lcd televisieschermen, 33 faxen en gsm’s en 1 gps.

De opbrengst van de verzekeringsportefeuille van Optima Bank aan Bank Van Breda zal wellicht meer opbrengen aan de curatoren dan de verkoop van de inboedel. Die overname heeft enkel betrekking op de verzekeringsportefeuille. Er wordt geen personeel overgenomen. Bank Van Breda hoort thuis bij de groep Ackermans & van Haaren.