The Ark: Tomorrowland 4 dagen op cruise

freedom-of-the-seasVier dagen en drie nachten feesten en dansen op techno music van meer dan 50 dj’s op 7 verschillende podia. En dat alles op The Freedom of the Seas, één van de grootste cruise schepen ter wereld die 4.000 gasten kan ontvangen. Het feestje start op 31 augustus volgend jaar in de haven van Barcelona, met stopplaatsen in Ibiza en Marseille. Dat is wat een aantal Vlaamse ondernemers op poten hebben gezet: The Ark.Thema cruises zijn niet nieuw maar The Ark ziet het groots. Het project werd opgestart door Yvan Vindevogel, oprichter van Omega Pharma, investeerder en horeca ondernemer. Hij vond als snel steun bij onder meer Olivier Louvrier (Tweeds & Cottons Distribution, modebedrijf met merken River Woods en Baton Rouge), cruise organisator Ben Scheefhals en investeerder John John Goossens.

Het decor is indrukwekkend. Onder meer het bovendek, een bioscoopzaal en de ijsschaatspiste worden omgebouwd tot club. Het cruiseschip is een stad op zich, met zwembaden, wellnesscentra, een klimzaal, een casino, restaurants, een winkelcentrum, een basketbalplein en een watercomplex met een golfmachine voor surfers. Er werken 1.400 bemanningsleden.

Volgens de krant de Tijd kost het hele project 5 miljoen euro waarvan de initiatiefnemers zelf 500.000 euro inbrengen. Het goedkoopste ticket, goed voor een binnenkajuit, eten inbegrepen, drank niet, kost 549 euro. Wie zich echt wil laten gaan, moet op meer dan het dubbele rekenen. The Ark mikt op een internationaal publiek. Tickets zijn vanaf eind deze week beschikbaar.