Tia Hellebaut kiest voor vzw

tia-hellebautOlympisch kampioen hoogspringen Tia Hellebaut heeft samen met haar partner en trainer Wim Vandeven de vzw Tia Hellebaut Academy opgericht. Met dit initiatief willen beiden talentvolle jeugdatleten een veelzijdige en kwalitatieve opleiding bieden. Het project wordt uitgewerkt in samenwerking met het sportbedrijf Golazo van Bob Verbeeck die Hellebaut ook al begeleidde in haar actieve sportcarrière.



Met hun academie willen Hellebaut en Vandeven vermijden dat de opleiding voor de atleten te eenzijdig zou worden. Atleten moeten kunnen proeven van diverse disciplines. Dat levert meer resultaat op. Voorbeelden zijn Hellebaut zelf, Daphne Schippers en Nafi Thiam, die allen hun opleiding in meervoudige disciplines gekregen hebben. Atleten moeten van alles kunnen proeven om daarna door te groeien in hun specialiteit.

De Academy richt zich in de eerste plaats tot de clubs uit de regio rond Tessenderlo, de thuisbasis van Hellebaut. In de winter wordt er ook getraind in de Golazo Arena in Heusden. Hellebaut is ook nog zaakvoerder van haar eigen vennootschap die luistert naar haar voornaam.