Tinc stapt in Storm Holding 4

#570063   20121026 Wuustwezel Belgium - Bo Coolsae   photo by: ID/ Filip Naudts     image via http://www.idphotoagency.com   Standard licence: 1 publication permit.   Do not reuse or archive this image. Do not use without written permit.Het beursgenoteerde investeringsfonds Tinc heeft de vennootschap Storm Holding 4 opgericht. Storm Holding 4 heeft een kapitaal van 30 miljoen euro waarvan door Tinc 11 miljoen is volstort. Daarmee controleert Tinc 39 procent van Storm Holding 4. Tinc controleert nu ook al 39 procent van de vennootschappen Storm en Storm Holding 2. Storm is actief als beheerder van windmolenparken. De groep heeft momenteel negen windparken en twintig windturbines in gebruik. Deze windparken zijn verspreid over heel Vlaanderen.



Storm ging in 2012 van start als Vlaamse windparkontwikkelaar. De voornaamste stakeholders van Storm zijn Tinc, PMF Infrastructure Fund, Clean Energy Invest, Participatie Maatschappij Vlaanderen en Black Swan. Storm kenmerkt zich ook door omwonenden de mogelijkheid te bieden te participeren in de Storm-windparken. Momenteel telt de coöperatieve Storm 1.538 coöperanten.

Momenteel zijn de werken aan de windparken in Lokeren en de haven van Gent volop aan de gang. Als deze windparken operationeel zijn, in het voorjaar van 2017, zullen alle windparken van Storm samen goed zijn voor een energieproductie van 193.000 MWh. Dat komt neer op het jaarlijkse energieverbruik van meer dan 55.000 gezinnen.

Aandeelhouders van Tinc zijn onder meer de Gimv en Belfius.