Tom Boonen gaat “auto’s op steroïden” verkopen

Wielrenner Tom Boonen, die binnen enkele weken een punt achter zijn sportcarrière zet, wordt ‘ambassadeur’ van de Nederlandse autoconstructeur Donkervoort. Wat die functie precies inhoudt, is niet duidelijk. Wat Donkervoort is, des te meer. Donkervoort maakt exclusieve sportwagens op maat van de klant. Prijs per wagen? Minstens 140.000 euro. Boonen heeft er eentje in zijn garage staan. De Kempense topsporter staat bekend voor zijn voorliefde voor snelle bolides.



De Nederlandse familie Donkervoort wist zich een mooie nicheplaats te veroveren in het segment van de luxewagens. Het bedrijf beschikt over twee vestigingen, een in Nederland en een in Duitsland. Per jaar rollen ongeveer 40 wagens van de band. Alhoewel, van de band is niet van toepassing op Donkervoort. Elke wagen is handgemaakt waarbij de klant zelf kan kiezen welk interieur hij wil in combinatie met de kracht van de motor.

Top Gear noemde Donkervoort een ‘auto op steroïden’, en voegde er met gevoel voor dramatiek aan toe: ‘de GTO neemt geen bochten, hij vernedert ze’. “Ik rij heel graag”, vertelt Tom Boonen aan de krant het Nieuwsblad die het nieuws brengt. “In de zomer ging ik geregeld met onze pa wat bollen in mijn Donkervoort. ‘s Morgens vertrekken, een kilometer of 800 rijden op mooie baantjes, zalig.” Bedoeling is dat hij als ambassadeur en verdeler het merk in België op de kaart zet. Amber Donkervoort, marketingmanager en dochter van de oprichter van het bedrijft, vindt Boonens overstap niet onlogisch. Zo vertelde ze aan Het Nieuwsblad: “We vergelijken het vaak met een racefiets en een gewone stadsfiets: hoe lichter het voertuig, hoe sneller je remt en weer vertrekt. Dat principe kent Boonen gezien zijn wielercarrière al te goed.”