Tom Heeren wordt tuinman

Vic Mertens verkocht Intratuin aan Tom Heeren

De Limburger Tom Heeren, eigenaar van de franchise doe-het-zelf keten Hubo, stapt in de sector van de tuincentra. Na de overname van Walter Van Gastel medio 2012 en Florina begin 2013, zal de Hubo groep per 1 januari 2016 de drie Intratuin vestigingen van Vic Mertens overnemen. Mertens baat tuincentra uit in Olen, Aarschot en Zwijndrecht. Voorlopig verandert er voor het personeel van de drie vestigingen niets en zal ook de naam Intratuin behouden blijven.De overname bevestigt de strategie van de Hubo groep om haar positie in de tuinsector te versterken. In een eerste fase zullen de commerciele organisaties van Walter Van Gastel en Intratuin gescheiden blijven om, in een tweede fase, op een doordachte wijze een aantal synergieen optimaal te realiseren.

Foto: Vic Mertens verkocht Intratuin aan Tom Heeren

Het uithangbord Walter Van Gastel telt momenteel 8 tuincentra en 2 bloemenwinkels. Samen realiseerden deze in 2014 een omzet van 34 miljoen euro op een totale winkeloppervlakte van 45.000 m2. Tuincentrum Vic Mertens werd opgericht in 1979 in Olen. In 1999 sloot Vic Mertens zich aan bij Intratuin om te kunnen genieten van de schaalvoordelen van een grote organisatie. Met de overname van Tuincentrum Gaby in Aarschot en de opening van een nieuwe vestiging in Zwijndrecht, nemen de 3 Intratuin vestigingen een oppervlakte in van meer dan 30.000 m2. In 2014 realiseerden deze 3 vestigingen een omzet van 23 miljoen euro.

De Hubo-groep van Tom Heeren is één van de snelste groeiers uit de distributiesector. Heeren ambieert alvast ook nog de opening van bijkomende Hubo’s.