Tom Lenaerts en Bart Cannaerts stappen in Tinkerlist

tinkerlistDe TV-maker Tom Lenaerts, gekend van onder meer de Pappenheimers, en stand up comedian Bart Cannaerts, bio ingenieur van opleiding, hebben een kapitaalverhoging onderschreven van de vennootschap Tinkerlist.tv. Die laatste omschrijft zichzelf als “the first unified platform for creative television makers”. Het bedrijf ontwikkelde een nieuw platform dat tv-makers toelaat hun creatief proces beter te beheersen. Ook iMinds en Kathleen Maes van het productiehuis Panenka stappen in het project. Lenaerts en Cannaerts profileren zich in het project als investeerders.



Tinkerlist.tv is de nieuwe naam van de wat vroeger de bvba Boenk.be was. Die werd opgestart door tv-regisseur Erik Hauters. Tinkerlist moet het leven van tv-makers vergemakkelijken. Wanneer tv-makers bijvoorbeeld een nieuwe kwis ontwikkelen of een andere tv-format, wordt er telkens een volledig nieuw logistiek draagvlak voor ontwikkeld. Tinkerlist laat toe dit te doen binnen één platform waarbij ideeën kunnen worden geïntegreerd met foto’s en video’s.

In België wordt Tinkerlist nu al gebruikt door de VRT en Telenet en door de productiehuizen Woestijnvis, Panenka, Bonka Circus, de Mensen, De Chinezen en Alaska. Erik Hauters wil nu ook de buitenlandse markt veroveren. De ambitie is om binnen het jaar voet aan de grond te krijgen in de ons omringende landen en ook een 10 klanten in de Verenigde Staten binnen te halen. Waar iMinds in eerste instantie enkel zorgde voor funding staat die nu ook in voor een stuk begeleiding van het groeipad. Lenaerts, Cannaerts en Maes hebben samen 100.000 euro vers kapitaal aangebracht.