Tom Meeuws en Land Invest: “Het was dat of een spaarboekje”

Tom Meeuws

Antwerps SP.a voorzitter en lijsttrekker voor de lokale verkiezingen Tom Meeuws heeft zijn spaargeld belegd in een appartement in een flatgebouw aan Park Spoor Noord in Antwerpen, een project dat werd gerealiseerd door de groep Land Invest. Op zich is daar niets oneerbaars aan, ware het niet dat Meeuws als oppositielid het Antwerps stadsbestuur precies verwijt enkel projecten te steunen die goed zijn voor beleggers en die niet zijn afgestemd op de echte noden van de Antwerpenaar. “Voor alle duidelijkheid: ik heb nooit gezegd dat ik tegen eigendom of verhuren ben. Wel tegen kleine, dure appartementen die in Antwerpen worden opgetrokken en verkocht aan beleggers om daarna leeg te blijven staan. We hebben het appartement gekocht toen ons huis was afbetaald. Het was dat of een spaarboekje.” zo verdedigt Meeuws zich.



Meeuws lanceerde zijn nieuwe aanval tegen het stadsbestuur van Bart De Wever (N-VA) in een interview in de krant De Morgen afgelopen weekend. “Het probleem is dat ze niet voor de reëel bestaande noden van mensen bouwen. Meestal gaat het om kleine appartementjes die gericht zijn op beleggers. Je moet ’s avonds maar eens kijken hoe weinig licht er in die torens brandt. Intussen blijven andere projecten liggen.” aldus de Antwerpse oppositieleider. De inkt van de krant was nog niet droog of de redactie ontving al van een anonieme bron de informatie waarmee Meeuws lik op stuk kreeg. Hij blijkt zelf een belegger te zijn in een appartement, iets wat hij trouwens bevestigt. Al voegt hij er aan toe dat zijn appartement altijd verhuurd is geweest.

Het blijft dus moddergooien in Antwerpen. Wanneer de nieuwssite Apache aan het licht bracht dat het Antwerps stadbestuur zich bezondigde aan “smeren en verteren” met de groep Land Invest van Erik Van der Paal vloog Meeuws daar hard op in. Tot bleek dat hij vroeger precies hetzelfde had gedaan. Nu blijkt dat alle rekeningen nog niet zijn vereffend. De projectontwikkelaar Land Invest is intussen in andere handen.