Tony Beeuwsaert: per privé-vliegtuig van Zulte-Waregem tot VIP groepsreizen

Air Charters Europe (ACE) is de naam van de jongste Belgische luchtvaartmaatschappij. Het nieuwe bedrijf mikt op een specifiek marktsegment: VIP groepsreizen. Iedereen kent de privé-jets waarin 6 tot 10 personen comfortabel vliegen. ACE wil dit luxevliegen nu uitbreiden tot groepen van 30 personen. Eén van de investeerders achter ACE is de immer discrete West-Vlaamse ondernemer Tony Beeuwsaert. Sedert hij in 2016 eigenaar werd van eersteklasser Zulte-Waregem staat die discretie wel enigszins onder druk. En het mag niet verbazen dat Beeuwsaert ook in voetbal business ziet.ACE werd opgericht door het Nederlandse BL Capital en Air Services Liège (ASL). Die laatste chartermaatschappij is voor gelijke delen in handen van de piloot Philippe Bodson en van Tony Beeuwsaert. ASL verzorgt klassieke corporate VIP vluchten, gericht naar bedrijven, maar bijvoorbeeld ook naar topvoetballers. Dus ook Rode Duivels. ASL beheert een 30-tal toestellen op verschillende Benelux-luchthavens.

Beeuwsaert en Bodson geloven in de toekomst van de luchtvaart. Volgens Bodson zal het luchtvervoer tegen 2034 verdubbelen in volume. Het aantal jobs in de sector zal wereldwijd stijgen van 63 naar 99 miljoen. Nu mikken beide ondernemers op een segment dat in de Benelux nog onbediend is, de VIP groepsreizen. Wie met 30 gasten wou vliegen, moest bij een buitenlandse maatschappij terecht. (Lees verder onder de foto)

ACE heeft nu een Embraer ERJ 135 gekocht en volledig laten ombouwen. Het aantal zitplaatsen werd teruggebracht van 36 naar 30. Het interieur kreeg een nieuwe luxe bekleding. Meest opmerkelijk effect werd bereikt door het weghalen van de bagagekasten boven de zitplaatsen. Op die manier wordt een groter ruimtelijk effect gecreëerd.

Het toestel kan met een bereik van 3.000 kilometer alle Europese steden aan. Officiële standplaats is Antwerpen-Deurne. Catering wordt op maat gemaakt. Goedkoop is het echter niet.Een dag retour Brussel naar Hanover of Frankfurt zal rond 15.000 euro liggen.Voor een 2-daagse trip naar Barcelona of Rome moet je rond de 25.000 euro rekenen. Doelgroep zijn onder meer incentive reizen en commerciële acties voor bedrijven. Indien het concept aanslaat, wil ACE snel uitbreiden. Nu al lonkt het bedrijf naar een ERJ 145 toestel, goed voor 42 luxe plaatsen.