Trump fotografe is gehuwd met Rijkste Belg

Wanneer de Amerikaanse president Donald Trump echt een muur wil bouwen op de Mexicaanse grens, kan hij wellicht een offerte vragen aan het Belgische bouwbedrijf Denys. CEO en aandeelhouder van het bedrijf Johan Van Wassenhove is immers gehuwd met Régine Mahaux, de ‘huisfotografe’ van de familie Trump die de nu omstreden foto’s heeft gemaakt van ‘first lady’ Melania Trump. De kans is groot dat Van Wassenhove een of ander voorstel zou doen aan Trump mocht hij de vraag krijgen. Hij lanceerde immers eerder al revolutionaire voorstellen zoals de aanleg van een ondergrondse hoge druk pijpleiding voor het transport van pakjes om zo het wegverkeer te ontlasten. Van Wassenhove komt onze lijst binnen met een vermogen van 25,5 miljoen euro.De 51-jarige Luikse Régine Mahaux maakte het eerste officiële portret van first lady Melania Trump. Die foto zorgde voor heel wat ophef voornamelijk omdat hij massaal bijgewerkt werd met photoshop waardoor Melania er stralend glad uit zag. Ook de ring aan haar vinger, een 25-karaats diamant van 2,8 miljoen euro uit haar eigen juwelenlijn, blonk.

Régine Mahaux is niet aan haar proefstuk toe. Ze werkte als modefotografe onder meer voor Dior, Vuitton en Nina Ricci. Ze fotografeerde onder meer Salma Hayek, Paris Hilton, Robert De Niro, Christina Aguilera en Marianne Faithful voor tijdschriften zoals Vanity Fair, Time Magazine, Elle en Marie-Claire.

Régine Mahaux en Johan Van Wassenhove wonen in Marchin, een deelgemeente van Hoei in Luik, waar ze het huis van haar achter-overgrootvader opknapten, ooit burgemeester van het dorp. Verder beschikken ze over een appartement in Parijs, met uitzicht over het Musée d’Orsay en le jardin des Tuileries. De Standaard citeert Mahaux op de wedbsite Frenchly, een internationale nieuwswebsite voor Franstaligen: “Trump is gegrond in deze eeuw, terwijl andere politici nog vastzitten in de vorige. Zij begrijpen er niets van. Ze kennen de echte wereld niet. Donald Trump daarentegen heeft nooit gezegd dat hij een politicus was. Hij pakt het presidentschap aan zoals hij dat met alles doet: vol enthousiasme en ja, soms arrogant, maar hij praat tenminste over problemen zonder in vakjargon te vervallen. Hij is een fenomeen.”