De UFO’s van miljardair Robert Bigelow

Het Pentagon zocht van 2007 tot 2012 in het geheim naar UFO’s, zo weet de respectabele New York Times dit weekend in primeur te melden. Fake News, zou Donald Trump zeggen. En hij zou nog gelijk hebben ook. De Amerikaanse miljardair Robert Bigelow zegt al jaren dat hij in opdracht van de overheid zoekt naar buitenaards leven. Maar dat is slechts een hobby van de vastgoedtycoon. Het echte werk zit hem in de ontwikkeling van opblaasbare ruimtestructuren. Volgens Bigelow worden de toekomstige miljardairs gemaakt in de ruimte. En daar speelt zich ook de concurrentie af.Het logo van Bigelow Aerospace

Dat Bigelow gelooft in UFO’s mag al blijken uit het logo van zijn bedrijf Bigelow Aerospace. Een buitenaards wezen dus. Bigelow gelooft in UFO’s sedert zijn grootouders een ontmoeting hadden met een buitenaards wezen in een Amerikaanse woestijn. Maar dat blijft zijn hobby. Bigelow maakte fortuin via de uitbouw van ‘Budget Suites’, een keten van low budget verhuurappartementen in Los Angeles. Nu investeerde de 73-jarige ondernemer 300 miljoen euro in de bouw van opblaasbare ruimtestructuren. Een eerste ruimtetent werd dit voorjaar succesvol getest via een koppeling aan het internationaal ruimtesation ISS. Naar verluid waren de astronauten razend enthousiast.

Robert Bigelow

Bigelow is er van overtuigd: het grote geld wordt de komende decennia verdiend in de ruimte. Als je ziet welke bedragen Tesla-eigenaar Elon Musk en Amazon-eigenaar Jeff Bezos investeren in de ruimtevaartindustrie, dan zou je Bigelow gelijk moeten geven. Maar critici zeggen dat het gaat om jongensdromen van financieel verwende miljardairs. Bigelow laat het niet aan zijn hart komen. Hij wil als eerste zijn tent op de maan zetten. En of hij niet bang is dat al die verhalen over UFO’s zijn reputatie zullen schaden? “Interesseert me niet, zegt hij, dat verandert er niets aan. Ze zijn hier toch al.”

(Foto’s CBS News)